Skedemosse Gård

Skedemosse Gård är en idealisk utgångspunkt för Dig som vill uppleva hela Öland. Här finner Du ett naturnära boende med personligt bemötande. I vårt Spa kan du njuta i relaxavdelningen, samt få sköna behandlingar.

På gården finns också en historisk utställning om det berömda Skedemosseguldet. Till utställningen finns en vandringsled till utgrävningsplatsen. Förbi gården passerar också flera av öns trevliga cykelleder.

Skedemosse Museum

Kring Kristi fördelse var Skedemosse en av södra Sveriges viktigaste offerplatser. Här offrades stora mängder djur, vapen, guld och även människor – allt för att blidka eller tacka gudarna. Det i särklass mest berömda fyndet från Skedemosse är guldringarna. Det så kallade Skedemosseguldet består av sju halsringar av rent guld med en total vikt på 1,3 kg – en ofattbar rikedom på den tiden. På Skedemosse Museum får du uppleva den spännande historien kring offermossen, och om hur livet kunde se ut på järnålderns Öland. Tillsammans med museet finns en vandingsled på 5 km som leder till den gamla utgrävningplatsen.


Skedemosse Gård
070-62 64 120
Skicka e-post
skedemosse.se